Project experience Indoor pools
Sector experience Private clients
Services Planning advice
Design
Construction
Year completed 2010
Contract value (£) 100,000
Client Private client
Consultant LAB Architects
Contractor London Swimming Pool Company
 
 

This pool was built as part of the complete refurbishment of a private residence in Chelsea. An extension was created underneath the 30 metre garden to accommodate the installation of a basement pool.

The client’s brief was for a pool in a space that didn’t feel like a basement. Their design aspirations were for a clean, minimal looking pool to complement the modernist interior of the property where the overall emphasis has been to capture as much natural light as possible.

The brief was achieved by using the stair slot, light slots and combined sunken garden and atrium, together with a specialist German halogen lighting scheme, and the use of mirrors to help create the illusion that the area is not a subterranean space.

The careful detailing and limited palette also help to draw one's eye through the sequence of spaces linking the house with the pool. 

Interest in the pool area has been created by the use of various levels, while the whole area comes alive with the contrasting textures of large white porcelain tiles, a suspended teak wood bench and a dry bonded black slate wall at the far end of the pool. 

The pool measures 9.2 x 3.7 metres and its interior has been made interesting with the creation of various levels in the form of steps, a bench alongside one length and a fractional drop from the shallow end to the main pool.

The client is very happy with their pool, which fulfilled the demanding design brief at a value of £100,000.

The pool was awarded the SPATA Silver award 2013 for Residential Indoor Pools up to £100,000.


This pool was built as part of the complete refurbishment of a private residence in Chelsea. An extension was created underneath the 30 metre garden to accommodate the installation of a basement pool.

The client’s brief was for a pool in a space that didn’t feel like a basement. Their design aspirations were for a clean, minimal looking pool to complement the modernist interior of the property where the overall emphasis has been to capture as much natural light as possible.

The brief was achieved by using the stair slot, light slots and combined sunken garden and atrium, together with a specialist German halogen lighting scheme, and the use of mirrors to help create the illusion that the area is not a subterranean space.

The careful detailing and limited palette also help to draw one's eye through the sequence of spaces linking the house with the pool. 

Interest in the pool area has been created by the use of various levels, while the whole area comes alive with the contrasting textures of large white porcelain tiles, a suspended teak wood bench and a dry bonded black slate wall at the far end of the pool. 

The pool measures 9.2 x 3.7 metres and its interior has been made interesting with the creation of various levels in the form of steps, a bench alongside one length and a fractional drop from the shallow end to the main pool.

The client is very happy with their pool, which fulfilled the demanding design brief at a value of £100,000.

The pool was awarded the SPATA Silver award 2013 for Residential Indoor Pools up to £100,000.


Interested in this project?
Call 020 8605 1255
OR
 
 
 
Downloads
  • London Swimming Pool Company brochure
    London Swimming Pool Company brochure
    20pp 2.31MB
    Download
  • London Swimming Pool Company brochure
    London Swimming Pool Company brochure
    20pp 2.31MB
    Download
 
 
 
Enquire
 


Also by London Swimming Pool Company

London Swimming Pool Company address and contact details

London Swimming Pool Company Ltd
Unit 1
Shannon Commercial Centre
Beverley Way
New Malden
KT3 4PT
Tel: 020 8605 1255
View on map
 
Follow London Swimming Pool Company
 
Not found what you're looking for? View other options

Ask London Swimming Pool Company about

Indoor underground swimming pool