Sector Housing, private
Project type Refurbishment
Services provided Design
Product manufacture
Year completed 2017
Project location London
Client Private
Products used Stainless steel slide
 
 

Challenge

Massey & Harris were approached by a private client refurbishing their East London villa. They not only wanted style but funky features incorporating elements of fun.

The client wanted a slide to run from the 1st floor, through the ground floor playroom and into the basement kitchen / living area. As their home is on a residential street there is restricted access so the design had to fit through the front door. The design needed to fit the confined internal space whilst meeting the client’s expectation and giving them the wow factor they desired.

Massey & Harris used all their expertise in solving all these problems to make a design to perfectly fit the space and delight the family.

Solution

Massey & Harris designed and manufactured the 4.9m-high, 760mm-diameter stainless steel tunnel slide with a 90° bend to allow it to pass through to the ground floor.

The design incorporated a dull polish finish to the interior with a powder coat finish to the exterior of the ground floor section, blending in beautifully with the playroom décor. The playroom section of the slide also incorporated 2 polycarbonate windows allowing natural light from the exterior window to pass through the slide into the room. Additionally, the design incorporated a support bracket to go within the floor space so there were no visible support posts resulting in a sleek, aesthetically pleasing slide.

The space restrictions meant there was no room for error so installation was overseen by Massey & Harris to assist the installers in getting it right first time.

Outcome

The slide not only enhances the interior of this beautiful, chic home, it also delights the family and adds a fun yet stylish element. There is even a bell to indicate the coast is clear at the bottom of the slide allowing the next person to whizz down with confidence.


Challenge

Massey & Harris were approached by a private client refurbishing their East London villa. They not only wanted style but funky features incorporating elements of fun.

The client wanted a slide to run from the 1st floor, through the ground floor playroom and into the basement kitchen / living area. As their home is on a residential street there is restricted access so the design had to fit through the front door. The design needed to fit the confined internal space whilst meeting the client’s expectation and giving them the wow factor they desired.

Massey & Harris used all their expertise in solving all these problems to make a design to perfectly fit the space and delight the family.

Solution

Massey & Harris designed and manufactured the 4.9m-high, 760mm-diameter stainless steel tunnel slide with a 90° bend to allow it to pass through to the ground floor.

The design incorporated a dull polish finish to the interior with a powder coat finish to the exterior of the ground floor section, blending in beautifully with the playroom décor. The playroom section of the slide also incorporated 2 polycarbonate windows allowing natural light from the exterior window to pass through the slide into the room. Additionally, the design incorporated a support bracket to go within the floor space so there were no visible support posts resulting in a sleek, aesthetically pleasing slide.

The space restrictions meant there was no room for error so installation was overseen by Massey & Harris to assist the installers in getting it right first time.

Outcome

The slide not only enhances the interior of this beautiful, chic home, it also delights the family and adds a fun yet stylish element. There is even a bell to indicate the coast is clear at the bottom of the slide allowing the next person to whizz down with confidence.


Interested in this case study?
Call 0161 480 5243
OR
 
 
 
Enquire
 


Related entries

  • Massey & Harris (Eng) Ltd: Bespoke internal slides
    Bespoke internal slides
    Massey & Harris (Eng) Ltd
    Massey & Harris design internal slides for bespoke requirements. Increasingly used to create a fun and engaging atmosphere in working environments, the slides are designed to fit some challenging spaces, and to add a new...

Also by Massey & Harris (Eng) Ltd

Massey & Harris (Eng) Ltd address and contact details

Massey & Harris (Engineering) Ltd
Unit 5
The Hollygate
Albert Street
Stockport
SK3 0BD
Tel: 0161 480 5243
Fax: 0161 476 0151
View on map
 
Follow Massey & Harris (Eng) Ltd
 
Not found what you're looking for? View other options

Ask Massey & Harris (Eng) Ltd about

Bespoke interior slide adds fun and style to family home